Pečený česnek s ciabattou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený česnek s ciabattou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 39045 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
2 ks | Česnek |
4 ks | Ciabatta |
2,5 polévková lžíce | Olej olivový |
250 g | Rajčata sušená sterilovaná |
200 g | Ricotta |
1 špetka | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 55g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 64,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Ciabatta, Rajčata sušená sterilovaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Ricotta, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený česnek s ciabattou postup přípravy receptu:
1 | Seřízneme palice česneku tak, abychom odřízli špičky stroužků, pokapeme olivovým olejem, zabalíme do alobalu a pečeme doměkka v troubě předehřáté na 150 °C asi 45 minut (nebo 30 minut při 180 °C). |
2 | Rozříznuté ciabatty potřeme osolenou ricottou smíchanou se 2 lžícemi olivového oleje a nasekanou bazalkou. Obložíme rajčaty a vymačkanými stroužky pečeného česneku. Ozdobíme bazalkovými lístky. Můžeme pokapat olivovým olejem. |