Recept

Pečený česnek s ciabattou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (57%)
ID receptu: 39045
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

1 hrst Bazalka
2 ks Česnek
4 ks Ciabatta
2,5 polévková lžíce Olej olivový
250 g Rajčata sušená sterilovaná
200 g Ricotta
1 špetka Sůl mořská

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 460 kcal
Kilojoule 1 924kJ
16% Sacharidy 56 g
27% Tuky 20 g
35% Sodík 693 mg
24% Bílkoviny 13 g

Pečený česnek s ciabattou postup přípravy receptu:

1

Seřízneme palice česneku tak, abychom odřízli špičky stroužků, pokapeme olivovým olejem, zabalíme do alobalu a pečeme doměkka v troubě předehřáté na 150 °C asi 45 minut (nebo 30 minut při 180 °C).

2

Rozříznuté ciabatty potřeme osolenou ricottou smíchanou se 2 lžícemi olivového oleje a nasekanou bazalkou. Obložíme rajčaty a vymačkanými stroužky pečeného česneku. Ozdobíme bazalkovými lístky. Můžeme pokapat olivovým olejem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept