Jednoduchý recept

Kostky s hořkou čokoládou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (4%)
ID receptu: 39047
Kategorie: Koláče

Ingredience

100 g Čokoláda hořká
240 g Cukr krupice
25 g Cukr moučkový
300 g Máslo čerstvé
270 g Mouka polohrubá
50 ml Rum
4 g Sůl
300 g Vaječný žloutek sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 677 kcal
Kilojoule 2 833kJ
15% Sacharidy 53 g
60% Tuky 45 g
10% Sodík 196 mg
25% Bílkoviny 14 g

Kostky s hořkou čokoládou postup přípravy receptu:

1

Troubu pedehřejeme na 180°Celsia.

2

Smícháme mouku se solí, přidáme 40 g cukru krupice, 20 g moučkového cukru a 210 g másla. Ze směsi vypracujeme drobenku.

3

Hranatou formu o rozměrech 22x20 cm vyložíme pečícím papírem tak, že papír sahá k okrajům. Drobenku napěchujeme do formy do stejnoměrné vrstvy a dáme péci do vyhřáté trouby. Pečeme cca 50 minut.

4

Mezitím utřeme žloutky s cukrem, přidáme rum, špetku soli, 90 g másla a nastrouhanou hořkou čokoládu. Směs dáme do kastrůku a za stálého míchání zahříváme pod bodem varu asi 6 minut, až směs zhoustne a pomalu stéká z vařečky. Krém se nesmí vařit.

5

Když je těsto téměř upečené, tj. cca po 40 minutách pečení, nalijeme na něj čokoládový krém a deset minut dopékáme.

6

Upečený dezert vyndáme z trouby, necháme vychladnout a potom dáme na hodinu do chladničky.

7

Po hodině dezert vyndáme z chladničky, pomocí pečícího papíru vyjmeme z formy, nakrájíme, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept