Malinový koláč s rumem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Malinový koláč s rumem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | jankovska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (4%) |
ID receptu: | 39049 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
5 g | Cukr moučkový |
5 g | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Maliny |
150 g | Mandle loupané |
125 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
50 ml | Rum |
100 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 57,3mg |
Draslík | 79,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Maliny, Rum, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle loupané, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Malinový koláč s rumem postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s kypřícím práškem do pečiva. Utřeme žloutky s cukrem a s 115 g másla. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Směs zpracujeme na pomoučené ploše, až vznikne hladké, nelepivé těsto. Z těsta vytvoříme bochánky stejné velikosti o průměru 20 cm. |
2 | Plech vyložíme pečícím papírem a vymačkáme na něj z bochánků nepříliš silné koláčky. |
3 | Předehřejeme troubu na 170°Celsia. |
4 | Koláč poklademe omytými malinami, okraje posypeme mandlemi a dáme na 20 minut péci do vyhřáté trouby. |
5 | Mezitím rozehřejeme máslo a smícháme je s rumem. Upečený horký koláč zakapeme máslem s rumem a pocukrujeme moučkovým cukrem. |