Jednoduchý recept

Grilovaná svíčková s francouzskou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39051
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bazalka
1 stroužek Česnek
2 ks Cuketa
800 g Hovězí svíčková
1 ks Lilek
4 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Rajčata
1 ks Tymián čerstvý
Francouzská omáčka
150 ml Beárnská omáčka
1 polévková lžíce Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 092kJ
3% Sacharidy 10 g
30% Tuky 23 g
20% Sodík 397 mg
85% Bílkoviny 48 g

Grilovaná svíčková s francouzskou omáčkou postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme olivový olej, prolisovaný česnek, tymián, najemno nasekanou čerstvou bazalku a promícháme. V připravené marinádě obalíme steaky ze svíčkové, zakryjeme potravinovou fólií a necháme 5 hodin marinovat.

2

Cukety omyjeme a nakrájíme podélně na plátky. Lilek omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semen.

3

Z marinády vyjmeme maso a vložíme do ní na 3 hodiny marinovat připravenou zeleninu.

4

Rozpálíme grilovací pánev, přidáme zbytek marinády a rozpálíme ji. Přidáme steaky a zeleninu. Vše grilujeme.

5

V menší misce smícháme béarnskou omáčku, na malé kousky nakrájené olivy, sůl a pepř. Promícháme.

6

Na připravené talíře servírujeme grilovanou zeleninu se steaky a podáváme s francouzskou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept