Recept

Grilovaný steak se zelenými fazolkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39052
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

6 ks Cibulka jarní
400 g Fazolové lusky zelené
800 g Hovězí svíčková
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
Marináda
2 stroužek Česnek
2 kávová lžička Cukr krupice
6 polévková lžíce Omáčka sójová
2 polévková lžíce Sherry brandy
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 526kJ
4% Sacharidy 16 g
5% Tuky 4 g
9% Sodík 181 mg
84% Bílkoviny 48 g

Grilovaný steak se zelenými fazolkami postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme sójovou omáčku, cukr, sherry, prolisovaný česnek a najemno nastrouhaný zázvor. Promícháme a do takto připravené marinády vložíme plátky steaků ze svíčkové. Necháme 3 hodiny marinovat.

2

V kastrolu přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní zelené fazolky a 10 minut povaříme. Poté je slijeme a propláchneme studenou vodou.

3

Rozpálíme grilovací pánev, maso vyjmeme z marinády a grilujeme. Po ugrilování je vyjmeme a udržujeme v teple.

4

Do mísy vložíme uvařené fazolky, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, zalijeme olejem a promícháme. Takto připravenou směs rozložíme na grilovací pánev a grilujeme. Po ugrilování vrátíme zpátky do mísy, osolíme, opepříme a promícháme.

5

Zbytek marinády necháme na pánvi projít varem.

6

Na připravené talíře servírujeme grilované fazolky se steaky a zalijeme prohřátou marinádou. Zdobíme nasekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept