Grilovaná svíčková s kaparovou zálivkou a bylinkovými bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaná svíčková s kaparovou zálivkou a bylinkovými bramborami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39053 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Brambory |
2 polévková lžíce | Husí sádlo |
1 polévková lžíce | Koření Steak 7 pepřů |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Kaparová zálivka | |
---|---|
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibulka jarní |
0,5 kávová lžička | Hořčice francouzská |
4 polévková lžíce | Kapary |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 ks | Paprika žlutá |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 71,7mg |
Draslík | 505,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Husí sádlo, Pažitka, Sůl, Tymián čerstvý, Česnek, Cibulka jarní, Ocet vinný, Paprika žlutá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Steak 7 pepřů, Pepř černý mletý, Hořčice francouzská, Kapary, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaná svíčková s kaparovou zálivkou a bylinkovými bramborami postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečícím papírem. Brambory omyjeme, očistíme, nakrájíme na kolečka a rozložíme na plech. Osolíme, posypeme tymiánem a najemno nasekanou pažitkou, promícháme tak, aby se bylinky na brambory důkladně přichytily. Přidáme 2 lžíce husího sádla a vložíme do trouby předehřáté na 190 stupňů Celsia. Pečeme asi 40 minut. Po 15 minutách brambory otočíme. |
2 | Hovězí svíčkovou nakrájíme na 4 silnější plátky, osolíme, okořeníme steakovým kořením. |
3 | V míse smícháme hořčici, prolisovaný česnek, vinný ocet, olivový olej, najemno nakrájenou jarní cibulku, kapary, natvrdo uvařené a na kostikčy nakrájené vejce a najemno nakrájenou papriku. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme. |
4 | Rozpálíme grilovací pánev a kořeněné steaky na ní grilujeme. |
5 | Zálivku vložíme do kastrůlku a prohřejeme ji. |
6 | Na připravené talíře servírujeme grilované maso společně s opečenými bylinkovými bramborami. Maso zalijeme teplou kaparovou zálivkou. |