Texaský rumpsteak s pikantní salsou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Texaský rumpsteak s pikantní salsou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39056 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
800 g | Hovězí roštěnka vys. peč. |
1 kávová lžička | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
200 ml | Salsa mexicana |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 220,0mg |
Draslík | 85,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Cukr krupice, Koriandr čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Hovězí roštěnka vys. peč., Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Salsa mexicana nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Texaský rumpsteak s pikantní salsou postup přípravy receptu:
1 | Roštěnec omyjeme, očistíme a nakrájíme na 4 silné plátky a pěstí je trošku naklepeme. |
2 | V míse smícháme najemno nasekanou chilli papričku, koriandr, sůl, cukr, pepř, dijónskou hořčici a olivový olej. Důkladně promícháme a jednu lžíci odložíme stranou na cibulové kroužky. |
3 | Do takto připravené marinády vložíme kousky masa, zakryjeme potravinovou fólií a necháme přes noc marinovat. |
4 | Grilovací pánev rozpálíme, maso vyjmeme z marinády a grilujeme. |
5 | Cibuli očistíme, nakrájíme na kroužky. Mouku smícháme s jednou lžící směsi koření, které jsme si odložíli stranou a cibulové kroužky v ní obalíme. Poté vložíme do fritovacího hrnce a asi 5 minut fritujeme. |
6 | Na připravené talíře servírujeme grilované rumpsteaky, sypeme fritovanými cibulovými kroužky a podáváme s pikantní chilli salsou. |