Recept

Texaský rumpsteak s pikantní salsou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 39056
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 ks Chilli paprička
2 ks Cibule
1 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
800 g Hovězí roštěnka vys. peč.
1 kávová lžička Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
200 ml Salsa mexicana
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 597 kcal
Kilojoule 2 498kJ
3% Sacharidy 12 g
46% Tuky 35 g
30% Sodík 596 mg
104% Bílkoviny 59 g

Texaský rumpsteak s pikantní salsou postup přípravy receptu:

1

Roštěnec omyjeme, očistíme a nakrájíme na 4 silné plátky a pěstí je trošku naklepeme.

2

V míse smícháme najemno nasekanou chilli papričku, koriandr, sůl, cukr, pepř, dijónskou hořčici a olivový olej. Důkladně promícháme a jednu lžíci odložíme stranou na cibulové kroužky.

3

Do takto připravené marinády vložíme kousky masa, zakryjeme potravinovou fólií a necháme přes noc marinovat.

4

Grilovací pánev rozpálíme, maso vyjmeme z marinády a grilujeme.

5

Cibuli očistíme, nakrájíme na kroužky. Mouku smícháme s jednou lžící směsi koření, které jsme si odložíli stranou a cibulové kroužky v ní obalíme. Poté vložíme do fritovacího hrnce a asi 5 minut fritujeme.

6

Na připravené talíře servírujeme grilované rumpsteaky, sypeme fritovanými cibulovými kroužky a podáváme s pikantní chilli salsou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept