Recept

Salát z červené řepy a ovoce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 39062
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 ks Avokádo
200 g Červená řepa sterilovaná
2 ks Mandarinky
100 g Salát ledový
Zálivka
1 špetka Citronová kůra
2 kávová lžička Med včelí
1 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 336 kcal
Kilojoule 1 408kJ
7% Sacharidy 27 g
35% Tuky 27 g
5% Sodík 98 mg
5% Bílkoviny 3 g

Salát z červené řepy a ovoce postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu vylijeme bez nálevu do mísy, přidáme na tenké, úhledné pásky nakrájený ledový salát, na plátky avokádo, mandarinky oloupeme, rozdělíme měsíčky, překrojíme je napůl a přidáme do mísy, promícháme a necháme chvilku odležet.

2

Zálivka: do misky vylijeme olej, přidáme jemně nastrouhanou kůru a šťávu z pomeranče, kůru z citronu, med, podle chuti pepř, dobře promixujeme, anebo rozšleháme a zalijeme salát v míse, který dobře promícháme.

3

Je dobré do zálivky přidat také mandarinkovou šťávu, pokud nějakou ušetříme při krájení.

Poznámka

Salát servírujeme studený na chladném talíři, přiložíme čerstvý dalamánek a talíř ozdobíme oreganem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept