Salát z červené řepy a ovoce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červené řepy a ovoce
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 39062 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Avokádo |
200 g | Červená řepa sterilovaná |
2 ks | Mandarinky |
100 g | Salát ledový |
Zálivka | |
---|---|
1 špetka | Citronová kůra |
2 kávová lžička | Med včelí |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 ks | Pomeranče |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 579,9mg |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,2mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Avokádo, Červená řepa sterilovaná, Mandarinky, Salát ledový, Citronová kůra, Med včelí, Pomeranče mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červené řepy a ovoce postup přípravy receptu:
1 | Červenou řepu vylijeme bez nálevu do mísy, přidáme na tenké, úhledné pásky nakrájený ledový salát, na plátky avokádo, mandarinky oloupeme, rozdělíme měsíčky, překrojíme je napůl a přidáme do mísy, promícháme a necháme chvilku odležet. |
2 | Zálivka: do misky vylijeme olej, přidáme jemně nastrouhanou kůru a šťávu z pomeranče, kůru z citronu, med, podle chuti pepř, dobře promixujeme, anebo rozšleháme a zalijeme salát v míse, který dobře promícháme. |
3 | Je dobré do zálivky přidat také mandarinkovou šťávu, pokud nějakou ušetříme při krájení. |
Poznámka
Salát servírujeme studený na chladném talíři, přiložíme čerstvý dalamánek a talíř ozdobíme oreganem.