Recept

Salát z červené a cukrové řepy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 39066
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
150 g Červená řepa
10 g Kmín celý
20 g Kopr čerstvý
200 g Mozzarella
100 g Řepa žlutá
100 g Salát ledový
100 g Šunka parmská
2 l Voda pitná
Zálivka
1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 polévková lžíce Ocet malinový
1 dl Olej olivový
1 kávová lžička Pepř černý mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 265 kcal
Kilojoule 1 109kJ
2% Sacharidy 9 g
30% Tuky 23 g
7% Sodík 135 mg
13% Bílkoviny 8 g

Salát z červené a cukrové řepy postup přípravy receptu:

1

Červenou a cukrovou řepu omyjeme a dáme vařit do hrnce a vodou, octem a kmínem. Vaříme přibližně 40 minut. Uvařené a vychladlé řepy oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka. Na připravené talíře položíme 1 list salátu, na něj 2 kolečka červené a 2 kolečka bílé řepy, 2 tenké plátky šunky, přiložíme na tenké plátky nakrájený sýr, zalijeme zálivkou, posypeme drobně nasekaným koprem a servírujeme.

2

Zálivka: olej vylijeme do mísy, přidáme ocet, cukr, podle chuti pepř a dobře rozšleháme.

Poznámka

Salát podáváme studený na chladném talíři s křupavě opečenou vekou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept