Salát z červené a cukrové řepy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červené a cukrové řepy
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 39066 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 polévková lžíce | Balsamico ocet |
150 g | Červená řepa |
10 g | Kmín celý |
20 g | Kopr čerstvý |
200 g | Mozzarella |
100 g | Řepa žlutá |
100 g | Salát ledový |
100 g | Šunka parmská |
2 l | Voda pitná |
Zálivka | |
---|---|
1 polévková lžíce | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Ocet malinový |
1 dl | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 172,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Červená řepa, Kmín celý, Kopr čerstvý, Salát ledový, Voda pitná, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mozzarella, Řepa žlutá, Šunka parmská, Ocet malinový, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červené a cukrové řepy postup přípravy receptu:
1 | Červenou a cukrovou řepu omyjeme a dáme vařit do hrnce a vodou, octem a kmínem. Vaříme přibližně 40 minut. Uvařené a vychladlé řepy oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka. Na připravené talíře položíme 1 list salátu, na něj 2 kolečka červené a 2 kolečka bílé řepy, 2 tenké plátky šunky, přiložíme na tenké plátky nakrájený sýr, zalijeme zálivkou, posypeme drobně nasekaným koprem a servírujeme. |
2 | Zálivka: olej vylijeme do mísy, přidáme ocet, cukr, podle chuti pepř a dobře rozšleháme. |
Poznámka
Salát podáváme studený na chladném talíři s křupavě opečenou vekou.