Recept

Rumpsteak s pažitkovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 39068

Ingredience

800 g Hovězí svíčková
1 polévková lžíce Koření Steak 7 pepřů
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Sůl
Pažitková omáčka
1 ks Chilli paprička
4 polévková lžíce Ocet vinný
100 ml Olej olivový
1 kávová lžička Oregano sušené
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý celý
1 špetka Sůl
3 polévková lžíce Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 228kJ
1% Sacharidy 4 g
38% Tuky 28 g
12% Sodík 233 mg
81% Bílkoviny 46 g

Rumpsteak s pažitkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve si zhotovíme pažitkovou omáčku, kterou připravíme následovně. Pažitku omyjeme a najemno nasekáme. Česnek očistíme a prolisujeme. Pažitku i česnek smícháme s olivovým olejem, octem, 3 lžícemi vody a znova důkladně promícháme. Přidáme oregano, najemno nasekanou chilli papričku, osolíme, opepříme a mícháme, dokud nevznikne hladká směs.

2

Hovězí svíčkovou nakrájíme na 4 silné plátky a za pomoci paličky na maso je trochu naklepeme. Osolíme a posypeme směsí steakového koření.

3

Gril rozpálíme a steaky potřené olivovým olejm na něm grilujeme.

4

Na připravené talíře servírujeme grilované rumpsteaky, přelijeme je pažitkovou omáčkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept