Rumpsteak s pažitkovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rumpsteak s pažitkovou omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39068 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Hovězí svíčková |
1 polévková lžíce | Koření Steak 7 pepřů |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Sůl |
Pažitková omáčka | |
---|---|
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
4 polévková lžíce | Ocet vinný |
100 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý celý |
1 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 84,3mg |
Draslík | 824,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Sůl, Česnek, Chilli paprička, Ocet vinný, Oregano sušené, Pažitka, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Steak 7 pepřů, Olej olivový, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rumpsteak s pažitkovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si zhotovíme pažitkovou omáčku, kterou připravíme následovně. Pažitku omyjeme a najemno nasekáme. Česnek očistíme a prolisujeme. Pažitku i česnek smícháme s olivovým olejem, octem, 3 lžícemi vody a znova důkladně promícháme. Přidáme oregano, najemno nasekanou chilli papričku, osolíme, opepříme a mícháme, dokud nevznikne hladká směs. |
2 | Hovězí svíčkovou nakrájíme na 4 silné plátky a za pomoci paličky na maso je trochu naklepeme. Osolíme a posypeme směsí steakového koření. |
3 | Gril rozpálíme a steaky potřené olivovým olejm na něm grilujeme. |
4 | Na připravené talíře servírujeme grilované rumpsteaky, přelijeme je pažitkovou omáčkou a ihned podáváme. |