Recept

Piškotový dort s jablkovou nádivkou a rumovou polevou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 39069
Kategorie: Pečené dorty

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
150 g Cukr moučkový
150 g Mouka pšeničná hrubá
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
1 špetka Vanilka mletá
Na formu
20 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
Krém
1 špetka Citronová kůra
0,5 ks Citrony
170 g Cukr krupice
250 g Jablka
80 g Mandle
1 ks Vaječný bílek slepičí
2 ks Vaječný žloutek slepičí
0,1 l Voda pitná
Poleva
200 g Cukr moučkový
3 polévková lžíce Rum
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 720 kcal
Kilojoule 3 011kJ
33% Sacharidy 119 g
27% Tuky 20 g
5% Sodík 100 mg
31% Bílkoviny 17 g

Piškotový dort s jablkovou nádivkou a rumovou polevou postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme cukr se žloutky, strouhanou citronovou kůrou a vanilkou a třeme do zhoustnutí. Přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.

2

Těsto rozdělíme do 2 vymazaných a moukou vysypaných forem a upečeme 2 plásty. Hotové vyklopíme, necháme vychladnout, spojíme jablkovým krémem a přelijeme rumovou polevou.

3

Na krém udusíme doměkka jablka ve vodě se 100 g cukru a šťávou vymačkanou z citronu. Prolisujeme žíněným sítem. V míse umícháme do husté směsi zbytek cukru se žloutky a strouhanou citronovou kůrou, přidáme prolisovaná jablka, strouhané mandle a tuhý sníh ušlehaný z bílku. Zlehka promícháme a naplníme dort.

4

Na polevu utřeme cukr s vroucí vodou a rumem dle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept