Steaky s bazalkovým přelivem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Steaky s bazalkovým přelivem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39070 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Hovězí svíčková |
1 polévková lžíce | Koření Steak 7 pepřů |
1 špetka | Sůl |
Bazalkový přeliv | |
---|---|
50 g | Bazalka |
3 stroužek | Česnek |
125 ml | Olej olivový |
30 g | Oregano čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 84,3mg |
Draslík | 774,7mg |
Vláknina | 610,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Sůl, Bazalka, Česnek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Steak 7 pepřů, Olej olivový, Oregano čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Steaky s bazalkovým přelivem postup přípravy receptu:
1 | Bazalkový přeliv připravíme tak, že v misce smícháme najemno nasekané oregano a bazalku, prolisovaný česnek a vše zalijeme olivovým olejem. Důkladně promíchámeme. |
2 | Hovězí svíčkovou rozdělíme na 4 silnější plátky, pomocí paličky na maso je lehce naklepeme, osolíme, posypeme steakovým kořením a vložíme na rozpálený gril. Při grilovaní steaky potíráme bazalkovým přelivem. |
3 | Grilované steaky servírujeme na připravené talíře a zalijeme zbytkem bazalkového přelivu. Ihned podáváme. |