Hovězí steak na rozmarýnu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí steak na rozmarýnu
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | hrnek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 39072 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
800 g | Hovězí kýta |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 116,0mg |
Draslík | 777,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí kýta, Pažitka, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí steak na rozmarýnu postup přípravy receptu:
1 | Hovězí kýtu s kostí nakrájíme na silnější plátky. Pomocí nože do masa uděláme otvory a do nich zapícháme rozmarýn. Maso osolíme a vložíme do mísy, zalijeme olivovým olejem a necháme 3 hodiny marinovat. |
2 | Grilovací pánev rozpálíme a marinované maso grilujeme. |
3 | Maso servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou. |