Recept

Salát z červené řepy a hroznů

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 39074
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

100 g Celer bulvový
300 g Červená řepa
500 g Hroznové víno
1 polévková lžíce Kmín celý
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
Zálivka
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Med včelí
1 dl Olej olivový extra panenský
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Pomerančová šťáva

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 573kJ
10% Sacharidy 37 g
35% Tuky 26 g
4% Sodík 89 mg
5% Bílkoviny 3 g

Salát z červené řepy a hroznů postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu dobře omyjeme, pokapeme olejem, posypeme kmínem, zabalíme do alobalu, položíme na plech, který vložíme do předehřáté trouby, kde řepu pečeme asi 40 minut. Upečenou a vychladlou řepu oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do mísy, kam přidáme oloupaný, na malé kostičky nakrájený celer, omyté a na půlky nakrájené hroznové víno, promícháme a necháme chvilku odpočinout.

2

Zálivka: olej vylijeme do misky, přidáme citronovou a pomerančovou šťávu, med, podle chuti pepř, vše dobře rozšleháme a zalijeme salát. Už zálivkou přelitý salát posypeme drobně nasekaným koprem.

Poznámka

Salát servírujeme jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept