Recept

Salát z červené řepy a fety

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 39076
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

300 g Červená řepa
1 polévková lžíce Ocet vinný červený
1 dl Olej olivový
200 g Olivy bez pecky
10 g Oregano sušené
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
200 g Sýr Feta
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 332 kcal
Kilojoule 1 390kJ
3% Sacharidy 12 g
49% Tuky 37 g
17% Sodík 350 mg
9% Bílkoviny 5 g

Salát z červené řepy a fety postup přípravy receptu:

1

V hrnci s osolenou vodou uvaříme omytou řepu, uvařenou scedíme, vychladlou oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, která položíme na salátový talíř, pokapeme trochou octa, trochou oleje, na řepu položíme tenký plátek sýru feta, poté zalijeme olejem, přidáme na tenká kolečka nakrájené vypeckované olivy, vše posypeme oreganem a ihned podáváme. Na talíři můžeme dochutit mletým pepřem.

Poznámka

Salát podáváme studený s opečenou bagetou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept