Salát z červené řepy a fety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z červené řepy a fety
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 39076 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
300 g | Červená řepa |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
1 dl | Olej olivový |
200 g | Olivy bez pecky |
10 g | Oregano sušené |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Feta |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 279,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Ocet vinný červený, Oregano sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy bez pecky, Pepř černý mletý, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z červené řepy a fety postup přípravy receptu:
1 | V hrnci s osolenou vodou uvaříme omytou řepu, uvařenou scedíme, vychladlou oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, která položíme na salátový talíř, pokapeme trochou octa, trochou oleje, na řepu položíme tenký plátek sýru feta, poté zalijeme olejem, přidáme na tenká kolečka nakrájené vypeckované olivy, vše posypeme oreganem a ihned podáváme. Na talíři můžeme dochutit mletým pepřem. |
Poznámka
Salát podáváme studený s opečenou bagetou.