Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 39078
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

100 g Anglická slanina
2 ks Cibule
150 g Créme fraiche
500 g Lišky čerstvé
2 polévková lžíce Majoránka čerstvá
25 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej stolní
1 ks Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Špagety, Makarony
1 špetka Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 772 kcal
Kilojoule 3 230kJ
25% Sacharidy 89 g
49% Tuky 37 g
15% Sodík 295 mg
40% Bílkoviny 22 g

Makarony na liškách postup přípravy receptu:

1

V osolené vodě uvaříme dle návodu na obalu makarony, scedíme a necháme okapat.

2

Nejprve si připravíme cibuli, slaninu a lišky. Cibuli očistíme a pokrájíme nadborno, slaninu nakrájíme na nudličky. Pokud je potřeba, lišky omyjeme, ne však pod tekoucí vodou, ale v nádobě s vodou (houby nesmějí vodu nasát - jinak lišky pouze očistíme). Větší houby dle potřeby překrojíme.

3

Slaninu dokřupava opečeme na ropáleném oleji. Následně ji vyjmeme a na zbylém oleji rozpustíme máslo. Na pánev přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a lišky, vše promícháme a smažíme dokud se tekutina nevyvaří.

4

Poté přidáme ke směsi créme fraiche a vložíme zpět opečenou slaninu. Omáčku dle chuti osolíme a opepříme. Připravíme si pažitku a majoránku, které nasekáme nadrobno a přimícháme do omáčky. Na závěr vložíme do omáčky makarony, promícháme a můžeme servírovat na talíře.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept