Recept

Žebírka na americký způsob

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 39079

Ingredience

3 polévková lžíce Chilli omáčka
1 ks Chilli paprička
1 polévková lžíce Cukr třtinový
100 ml Kečup
125 ml Omáčka sójová
2 kg Vepřová žebra
1 ks Zázvor celý
8 stroužek Česnek
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 991 kcal
Kilojoule 4 147kJ
3% Sacharidy 11 g
105% Tuky 79 g
20% Sodík 405 mg
100% Bílkoviny 56 g

Žebírka na americký způsob postup přípravy receptu:

1

Žebra rozdělíme na jednotlivé kosti obalené masem. Všechny ostatní přísady smícháme na marinádu a promícháme se žebry. Pečeme 75 minut zakryté alobalem v předehřáté troubě na 180°C. Promícháme a dalších 25 minut pečeme bez alobalu. Potom zvýšíme teplotu na 220°C a pečeme ještě 20 minut. Podáváme se salátem Coleslaw.

Poznámka

Zálivku na salát Coleslaw připravíme ze 170 g majonézy, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžičky třtinového cukru a šťávy z půlky limety, to vše prošleháme. Vmícháme nahrubo nastrouhanou 1 velkou karotku, půl hlávky bílého zelí, kterou jsme nakrouhali na nudličky, a půlku nadrobno nakrájené cibule; osolíme a opepříme. V chladu a zakryté necháme hodinu odležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept