Žebírka na americký způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žebírka na americký způsob
Žebírka na americký způsob
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 39079 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
3 polévková lžíce | Chilli omáčka |
1 ks | Chilli paprička |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
100 ml | Kečup |
125 ml | Omáčka sójová |
2 kg | Vepřová žebra |
1 ks | Zázvor celý |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 270,0mg |
Draslík | 841,0mg |
Vláknina | 708,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli omáčka, Chilli paprička, Cukr třtinový, Vepřová žebra, Zázvor celý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žebírka na americký způsob postup přípravy receptu:
1 | Žebra rozdělíme na jednotlivé kosti obalené masem. Všechny ostatní přísady smícháme na marinádu a promícháme se žebry. Pečeme 75 minut zakryté alobalem v předehřáté troubě na 180°C. Promícháme a dalších 25 minut pečeme bez alobalu. Potom zvýšíme teplotu na 220°C a pečeme ještě 20 minut. Podáváme se salátem Coleslaw. |
Poznámka
Zálivku na salát Coleslaw připravíme ze 170 g majonézy, 1 lžíce olivového oleje, 1 lžičky třtinového cukru a šťávy z půlky limety, to vše prošleháme. Vmícháme nahrubo nastrouhanou 1 velkou karotku, půl hlávky bílého zelí, kterou jsme nakrouhali na nudličky, a půlku nadrobno nakrájené cibule; osolíme a opepříme. V chladu a zakryté necháme hodinu odležet.