Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 39080
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
125 g Smetana kyselá
1 špetka Sůl
400 g Tagliatelle
250 ml Vývar zeleninový
500 g Žampiony čerstvé
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 666 kcal
Kilojoule 2 786kJ
24% Sacharidy 86 g
21% Tuky 15 g
19% Sodík 373 mg
35% Bílkoviny 20 g

Tagliatelle se žampiony postup přípravy receptu:

1

Dle návodu na obalu v osolené vodě uvaříme těstoviny. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.

2

Ve velké pánvi rozpustíme máslo, ve kterém dozlatova osmažíme česnek a cibuli a vše promícháme. Směs smažíme na středním plameni zhruba 5 minut, okořeníme pálivou paprikou.

3

Směs na pánvi podlijeme zeleninovým vývarem a svaříme zhruba na poloviční množství. Poté omáčku zjemníme kysanou smetanou, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

4

Omyjeme a osušíme petrželku, nakrájíme nadrobno a 1/2 přidáme do omáčky. Scedíme nudle, necháme okapat a naporcujeme na talíře. Těstoviny přelijeme omáčkou a ozdobíme zbylou petrželkou. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept