Tagliatelle se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle se žampiony
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Mikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 39080 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
125 g | Smetana kyselá |
1 špetka | Sůl |
400 g | Tagliatelle |
250 ml | Vývar zeleninový |
500 g | Žampiony čerstvé |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 13,1mg |
Draslík | 546,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Sůl, Žampiony čerstvé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana kyselá, Tagliatelle, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Dle návodu na obalu v osolené vodě uvaříme těstoviny. Cibuli a česnek oloupeme a nadrobno nakrájíme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. |
2 | Ve velké pánvi rozpustíme máslo, ve kterém dozlatova osmažíme česnek a cibuli a vše promícháme. Směs smažíme na středním plameni zhruba 5 minut, okořeníme pálivou paprikou. |
3 | Směs na pánvi podlijeme zeleninovým vývarem a svaříme zhruba na poloviční množství. Poté omáčku zjemníme kysanou smetanou, dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. |
4 | Omyjeme a osušíme petrželku, nakrájíme nadrobno a 1/2 přidáme do omáčky. Scedíme nudle, necháme okapat a naporcujeme na talíře. Těstoviny přelijeme omáčkou a ozdobíme zbylou petrželkou. Ihned podáváme. |