Příloha z červené řepy s křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Příloha z červené řepy s křenem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 39082 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
300 g | Červená řepa |
30 g | Cukr krupice |
10 g | Kmín celý |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
200 g | Řepa žlutá |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 295,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 63,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Cukr krupice, Kmín celý, Pomerančová šťáva, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Řepa žlutá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Příloha z červené řepy s křenem postup přípravy receptu:
1 | Červenou a žlutou řepu dobře omyjeme a v hrnci s vodou vaříme doměkka přibližně 40 minut. Uvařenou řepu scedíme, vychladlou oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme do mísy a posypeme kmínem. Ocet, cukr a pomerančovou šťávu metličkou rozšleháme a zalijeme nastrouhané řepy v míse. Vše dobře promícháme, naplníme do sklenic, které zavíčkujeme a skladujeme na chladném místě. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k vařenému, anebo pečenému masu.