Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 39083

Ingredience

1 ks Chilli paprička sušená
0,5 ks Feferony
60 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
1 špetka Sůl
5 stroužek Česnek
400 g Špagety
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 552 kcal
Kilojoule 2 311kJ
23% Sacharidy 83 g
22% Tuky 17 g
4% Sodík 82 mg
24% Bílkoviny 13 g

Spaghetti aglio olio postup přípravy receptu:

1

Špagety uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu.

2

Oloupeme česnek a nakrájíme na tenké plátky. Feferonky omyjeme, rozkrojíme a zbavíme jader. Očištěné feferonky nakrájíme na nudličky. Petrželku opláchneme, osušíme a nadrobno nakrájíme, 1 polévkovou lžíci takto upravené petrželky si odložíme stranou.

3

Na pánvi si rozehřejeme olej. Na oleji 2 minuty smažíme na nudličky nakrájené feferonky. K feferonkám přidáme česnek a společně smažíme ještě asi 1 minutu tak, aby nám česnek nezhnědl (pokud zhnědne, zhořkne a to nechceme). Na směs rozdrolíme 1 chilli papričku.

4

Špagety necháme okapat a společně s petrželkou je přidáme ke směsi. Vše ochutíme solí a pepřem, naporcujeme na talíře a ozdobené zbylou petrželkou podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept