Z červené řepy boršč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Z červené řepy boršč
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 39084 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
300 g | Červená řepa |
1 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
250 g | Smetana jihočeská zakysaná15% |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 13,5mg |
Draslík | 659,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 25,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,8mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Červená řepa, Cibule, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana jihočeská zakysaná15%, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Z červené řepy boršč postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme máslo a na něm dozlatova osmažíme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, posypeme moukou, promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Červenou řepu očistíme, omyjeme, nakrájíme na malé kostky a vmícháme do vařící se polévky, kam ještě přisypeme nasekanou petrželovou nať a necháme vařit. Uvařenou polévku rozmixujeme, podle chuti osolíme, opepříme promícháme a teplou porcujeme na talíře. Na každý talíř do středu položíme 1 lžíci zakysané smetany. |
Poznámka
Polévku podáváme teplou na vyhřátém talíři, s křupavě opečenou vekou, anebo čerstvou houskou.