Recept

Z červené řepy boršč

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 39084
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

300 g Červená řepa
1 ks Cibule
30 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
250 g Smetana jihočeská zakysaná15%
1 kávová lžička Sůl
1 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 351 kcal
Kilojoule 1 467kJ
9% Sacharidy 31 g
29% Tuky 22 g
71% Sodík 1 g
16% Bílkoviny 9 g
Z červené řepy boršč

Z červené řepy boršč postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme máslo a na něm dozlatova osmažíme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, posypeme moukou, promícháme a zalijeme zeleninovým vývarem. Červenou řepu očistíme, omyjeme, nakrájíme na malé kostky a vmícháme do vařící se polévky, kam ještě přisypeme nasekanou petrželovou nať a necháme vařit. Uvařenou polévku rozmixujeme, podle chuti osolíme, opepříme promícháme a teplou porcujeme na talíře. Na každý talíř do středu položíme 1 lžíci zakysané smetany.

Poznámka

Polévku podáváme teplou na vyhřátém talíři, s křupavě opečenou vekou, anebo čerstvou houskou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept