Recept

Lilky zapečené se zakysanou smetanou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 39088
Kategorie: Zelenina

Ingredience

800 g Lilek
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
70 g Sýr Parmezán
400 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 353 kcal
Kilojoule 1 476kJ
4% Sacharidy 15 g
44% Tuky 33 g
28% Sodík 557 mg
18% Bílkoviny 10 g

Lilky zapečené se zakysanou smetanou postup přípravy receptu:

1

Omyté a osušené lilky nakrájíme na plátky silné asi 1cm.

2

Zakysanou smetanu smícháme s hladkou moukou, osolíme a opepříme.

3

Do zapékací mísy vymazané olejem urovnáme vrstvu lilku, osolíme, opepříme a posypeme nastrouhaným sýrem. Postup opakujeme do spotřebování surovin.

4

Ve středně vyhřáté troubě pokrm zapékáme asi 10 minut, zalijeme připravenou smetanou a dopečeme dozlatova.

5

Můžeme podávat s opečenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept