Recept

Pirožky z kynutého těsta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 39089

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
30 g Droždí
13 g Kypřicí prášek do pečiva
2 dl Mléko polotučné
1 dl Olej slunečnicový
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
Náplň
500 g Brambory
600 g Mouka polohrubá
1 kávová lžička Pepř černý mletý
200 g Sýr Feta
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 574kJ
15% Sacharidy 53 g
19% Tuky 14 g
15% Sodík 293 mg
22% Bílkoviny 12 g

Pirožky z kynutého těsta postup přípravy receptu:

1

V hrníčku zahřejeme mléko, přidáme rozdrobené droždí, cukr a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Do mísy přesejeme mouku, posypeme kypřícím práškem, osolíme, promícháme, rozklepneme 1 vejce, zalijeme připraveným kváskem a rukama, anebo kuchyňským robotem vypracujeme vláčné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě kynout 30 minut. Těsto v míse prohněteme a vložíme do ledničky ještě na 10 minut. Vál posypeme moukou a na něj přeložíme těsto z mísy, které zas trochu rukama propracujeme a pomoci válečku rozválíme na velký plát silný 1 cm, z kterého skleničkou o průměru 8 cm vykrajujeme kolečka. Na každé položíme 1 lžičku náplně, přeložíme druhou půlkou, pomocí prstu dobře spojíme a skládáme na olejem vymaštěný plech, který vložíme do předehřáté trouby a pečeme přibližně 15-20 minut.

2

Náplň: v hrnci s osolenou vodou uvaříme brambory se slupkou, měkké scedíme, necháme vychladnout, potom je prolisujeme do mísy, přidáme fetu, rozklepneme 1 vejce, opepříme, dobře promícháme a plníme pirožky.

3

Pirožky můžeme péct na pánvi s olejem, anebo také ve fritovacím hrnci.

Poznámka

Pirožky podáváme teplé, anebo studené jako přílohu k různým zahuštěným polévkám. Dobře chutnají také samotné.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept