Kubánské picadillo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kubánské picadillo
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 3909 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 špetka | Bazalka |
1 ks | Bobkový list |
3 ks | Brambory |
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
1 kg | Maso mleté - mix |
8 ks | Nové koření celé |
1 hrst | Olivy černé |
1 špetka | Oregano sušené |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
2 ks | Vejce slepičí |
1500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 81,8mg |
Draslík | 251,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 119,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Bobkový list, Brambory, Česnek, Cibule, Kmín celý, Nové koření celé, Oregano sušené, Paprikové lusky čerstvé, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Olivy černé, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kubánské picadillo postup přípravy receptu:
1 | Cibuli, česnek a nakrájenou papriku osmahneme na oleji, přidáme rajčatový protlak, oregano a kmín. Zalijeme trochou vody, přidáme bobkový list a nové koření. 5 minut dusíme. |
2 | Přidáme maso, 1,2l vody a olivy. Dusíme 20 minut pod pokličkou. |
3 | Vmícháme brambory. Předem je oloupeme a nakrájíme na kostky a osmažíme na oleji dozlatova. Osolíme a 10 minut dusíme směs. |
4 | Nakonec přidáme na osm dílů rozkrojené vejce a pár lístků bazalky pro výraznější chuť. |
Poznámka
vejce musí být uvařená natvrdo