Recept

Ruský boršč z červené řepy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 39092
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

100 g Brambory
100 g Celer řapíkatý
500 g Červená řepa
1 ks Cibule
60 g Máslo čerstvé
1 ks Mrkev kořen
1 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Pórek
200 g Smetana jihočeská zakysaná15%
1 kávová lžička Sůl
2 l Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 651kJ
11% Sacharidy 41 g
29% Tuky 22 g
88% Sodík 2 g
19% Bílkoviny 11 g

Ruský boršč z červené řepy postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostky a v hrnci na rozpáleném másle osmažíme, přidáme oloupané a na kostky nakrájené brambory, nastrouhaný celer, mrkev, všechny suroviny zalijeme vývarem a pod poklici vaříme 20 minut. Červenou řepu oloupeme, nakrájíme na malé kostky, které přidáme do vařící se polévky a povaříme ještě asi 15 minut. Před dokončením vaření podle chuti osolíme, opepříme, promícháme a ještě horkou polévku mixérem rozmixujeme na hladkou hmotu, kterou ihned porcujeme na talíře, do středu položíme 1 lžíci smetany, posypeme drobně nasekaným póremk a podáváme.

Poznámka

Polévku servírujeme teplou na vyhřátém talíři, a že je to ruský boršč, tak vhodnou přílohou jsou pečené pirožky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept