Vepřové řízky plněné hřiby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové řízky plněné hřiby
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 39093 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
80 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
400 g | Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
100 g | Hříbky čerstvé |
1 polévková lžíce | Kerblík |
100 g | Křemenáče |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Omáčka sojová světlá |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 dl | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 polévková lžíce | Sherry brandy |
2,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Niva (Rokfór) |
2 ks | Vejce slepičí |
800 g | Vepřové kotlety |
1 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 364,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 557,9mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Fazolky ve slaném nálevu - sterilované, Hříbky čerstvé, Kerblík, Olej slunečnicový, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Omáčka sojová světlá, Pepř 4 barev, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sherry brandy, Smetana 33% (šlehačka), Vepřové kotlety, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Křemenáče nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové řízky plněné hřiby postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou kotletu bez kostí omyjeme, osušíme a nakrájíme ji na řízky silné přibližně 2 cm. Řízky v polovině rozřízneme tak, že vytvoříme kapsu. Anglickou prorostlou slaninu pokrájíme na drobné kostičky. Hříbky a křemenáče očistíme, omyjeme a osušíme. Polovinu pokrájíme na plátky, polovinu pokrájíme na malé kostky. Kerblík omyjeme a drobně pokrájíme. Sýr Nivu nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. Žemli nakrájíme na kostky, dáme do misky a zalijeme pivem. |
2 | Namočenou žemli vymačkáme, přebytečnou tekutinu vylijeme. K žemli přimícháme žloutky, kerblík. Konzervované fazolky scedíme a necháme okapat. |
3 | V pánvi rozpálíme máslo a slaninu osmažíme dozlatova. Vyjmeme ji a dáme do misky. Na stejném omastku zpěníme cibuli, přidáme k ní houby, promícháme a usmažíme je dozlatova. |
4 | Vychladlé houby se slaninou přidáme k pokrájené žemli, přidáme pepř, sýr a směs dobře promícháme. Případně dochutíme solí. |
5 | Houbovou směs vložíme do řízků, které uzavřeme párátky nebo je zašijeme. Maso osolíme a silně posypeme pepřem 4 barev. |
6 | V pánvi na rozpáleném oleji a másle (1 lžíce) restujeme řízky z každé strany po 2 minutách dozlatova. Dozlatova usmažené řízky vyjmeme z pánve, dáme je do alobalu a uchováme teplé. Na omastek dáme plátky pokrájených hub, které restujeme jen 1 -1.5 minuty. Přilijeme Sherry Brandy a jakmile výpek začne bublat, zamícháme smetanu se lžičkou sójové omáčky. Promícháme, necháme přejít varem a odstavíme. |
7 | Teplé řízky podáváme s houbami a zelenou fazolkou. |