Recept

Vepřové řízky plněné hřiby

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 39093
Kategorie: Maso

Ingredience

80 g Anglická slanina
1 ks Cibule
400 g Fazolky ve slaném nálevu - sterilované
100 g Hříbky čerstvé
1 polévková lžíce Kerblík
100 g Křemenáče
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Omáčka sojová světlá
4 kávová lžička Pepř 4 barev
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
2 polévková lžíce Sherry brandy
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Niva (Rokfór)
2 ks Vejce slepičí
800 g Vepřové kotlety
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

48% Kalorie 939 kcal
Kilojoule 3 931kJ
7% Sacharidy 26 g
84% Tuky 63 g
56% Sodík 1 g
97% Bílkoviny 55 g

Vepřové řízky plněné hřiby postup přípravy receptu:

1

Vepřovou kotletu bez kostí omyjeme, osušíme a nakrájíme ji na řízky silné přibližně 2 cm. Řízky v polovině rozřízneme tak, že vytvoříme kapsu. Anglickou prorostlou slaninu pokrájíme na drobné kostičky. Hříbky a křemenáče očistíme, omyjeme a osušíme. Polovinu pokrájíme na plátky, polovinu pokrájíme na malé kostky. Kerblík omyjeme a drobně pokrájíme. Sýr Nivu nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. Žemli nakrájíme na kostky, dáme do misky a zalijeme pivem.

2

Namočenou žemli vymačkáme, přebytečnou tekutinu vylijeme. K žemli přimícháme žloutky, kerblík. Konzervované fazolky scedíme a necháme okapat.

3

V pánvi rozpálíme máslo a slaninu osmažíme dozlatova. Vyjmeme ji a dáme do misky. Na stejném omastku zpěníme cibuli, přidáme k ní houby, promícháme a usmažíme je dozlatova.

4

Vychladlé houby se slaninou přidáme k pokrájené žemli, přidáme pepř, sýr a směs dobře promícháme. Případně dochutíme solí.

5

Houbovou směs vložíme do řízků, které uzavřeme párátky nebo je zašijeme. Maso osolíme a silně posypeme pepřem 4 barev.

6

V pánvi na rozpáleném oleji a másle (1 lžíce) restujeme řízky z každé strany po 2 minutách dozlatova. Dozlatova usmažené řízky vyjmeme z pánve, dáme je do alobalu a uchováme teplé. Na omastek dáme plátky pokrájených hub, které restujeme jen 1 -1.5 minuty. Přilijeme Sherry Brandy a jakmile výpek začne bublat, zamícháme smetanu se lžičkou sójové omáčky. Promícháme, necháme přejít varem a odstavíme.

7

Teplé řízky podáváme s houbami a zelenou fazolkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept