Hrachová polévka s chlebem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrachová polévka s chlebem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 39095 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
200 g | Chléb konzumní |
80 g | Cibule |
300 g | Hrách |
3 g | Majoránka |
20 g | Máslo čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel kudrnka |
5 g | Sůl |
100 g | Vepřová uzená plec |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 21,0mg |
Draslík | 77,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 61,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Majoránka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Hrách, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrachová polévka s chlebem postup přípravy receptu:
1 | Předem namočený hrách slijeme, zalijeme čerstvou vodou a přivedeme k varu. Přidáme natrhaný starší chléb bez kůrky, osolíme, opepříme, přisypeme kostičky uzeného masa nebo klobásy a vaříme nejméně 1 hodinu. Chléb musí být úplně rozvařený, čímž se polévka zahustí bez použití jíšky. |
2 | Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno, v pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme a přilijeme do polévky, ochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, ještě chvíli povaříme a odstavíme. |
3 | Porce polévky posypeme posekanou petrželkou. |