Recept

Hrachová polévka s chlebem

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 39095

Ingredience

200 g Chléb konzumní
80 g Cibule
300 g Hrách
3 g Majoránka
20 g Máslo čerstvé
2 g Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
5 g Sůl
100 g Vepřová uzená plec
1200 ml Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 909kJ
21% Sacharidy 74 g
8% Tuky 6 g
36% Sodík 721 mg
47% Bílkoviny 27 g

Hrachová polévka s chlebem postup přípravy receptu:

1

Předem namočený hrách slijeme, zalijeme čerstvou vodou a přivedeme k varu. Přidáme natrhaný starší chléb bez kůrky, osolíme, opepříme, přisypeme kostičky uzeného masa nebo klobásy a vaříme nejméně 1 hodinu. Chléb musí být úplně rozvařený, čímž se polévka zahustí bez použití jíšky.

2

Mezitím nakrájíme cibuli nadrobno, v pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, osmahneme a přilijeme do polévky, ochutíme prolisovaným česnekem, majoránkou, ještě chvíli povaříme a odstavíme.

3

Porce polévky posypeme posekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept