Bedly zapečené v sýrovém těstě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bedly zapečené v sýrovém těstě
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 39096 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Bedly čerstvé |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
150 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Eidam cihla 40% |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 424,3mg |
Draslík | 126,4mg |
Vláknina | 189,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 53,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bedly čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bedly zapečené v sýrovém těstě postup přípravy receptu:
1 | Očištěné kloboučky bedel mírně osolíme, opepříme a podusíme na másle asi 10 minut. |
2 | Potom houby vložíme do pekáčku vymazaného kouskem másla. Zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci, nasekanou pažitkou a nastrouhaným sýrem. |
3 | Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. |
4 | Můžeme podávat s bramborovou kaší. |