Recept

Studená polévka z červené řepy se smetanou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 39098
Kategorie: Studené předkrmy

Ingredience

300 g Červená řepa
1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Cukr krupice
1 ks Mandarinky
1 polévková lžíce Med včelí
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,6 l Pomerančová šťáva
150 g Smetana zakysaná 14%
0,4 l Šťáva jablečná 100%
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 190 kcal
Kilojoule 795kJ
10% Sacharidy 37 g
5% Tuky 4 g
3% Sodík 55 mg
5% Bílkoviny 3 g

Studená polévka z červené řepy se smetanou postup přípravy receptu:

1

Červenou řepu uvaříme v hrnci ve vodě, do které dáme ocet a cukr. Měkkou řepu scedíme, vychladlou oloupeme, nakrájíme na malé kostky, vysypeme do hrnce, kam přidáme oloupaný a pokrájený česnek a na kostky nakrájenou mandarinku, pomerančovou a jablečnou šťávu, nasekanou cibuli, 1 lžičku medu, podle chuti pepř a vše v mixéru rozmixujeme do hladké hmoty, kterou udržujeme v ledničce. Polévku

2

podáváme chlazenou s 1 lžící smetany.

Poznámka

Polévku servírujeme studenou na vychlazeném talíři a přizdobíme mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept