Vepřové maso dušené na kmíně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso dušené na kmíně
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 391 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
300 g | Cibule |
3 g | Kmín celý |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
25 g | Sůl |
120 g | Tuk |
750 g | Vepřový ořez |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 59,4mg |
Draslík | 326,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 4,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřový ořez mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso dušené na kmíně postup přípravy receptu:
1 | Vepřový ořez nebo plec opláchneme a nakrájíme na kousky. |
2 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na větší části tuku ji osmahneme do zlatavé barvy. Přidáme kmín, vložíme maso, osmahneme, maso zastříkneme vodou, osolíme a za občasného promíchání dusíme téměř doměkka. |
3 | Hotové maso vyjmeme. |
4 | Šťávu zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a prosáté mouky, rozšleháme, rozředíme vodou, přisolíme a za občasného míchání nejméně 20 minut vaříme. |
5 | Nakonec omáčku procedíme na maso a ještě krátce podusíme. |
Vepřové maso dušené na kmíně nám moc chutnalo. Recept můžeme jen doporučit. Maso se udělá doměkka a krásně voní. Tuto vůni mu dodá nejen cibulka, ale i koření. Vepřové maso dušené na kmíně prostě musíte zkusit.