Jednoduchý recept

Houbová klasika

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (30%)
ID receptu: 3910
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
500 g Houby černé
1 špetka Kmín celý
40 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 kostka Polévkové kostky Vitana
1 špetka Sůl
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 174 kcal
Kilojoule 727kJ
2% Sacharidy 7 g
21% Tuky 16 g
4% Sodík 89 mg
27% Bílkoviny 15 g

Houbová klasika postup přípravy receptu:

1

Očistíme a na kousky nakrájíme houby. Pokapeme citronovou šťávou a osolíme.

2

Rozpustíme na pánvi máslo, přidáme nakrájenou cibuli a osmahneme, poté přidáme houby, koření a dusíme do změknutí, občas podlijeme vodou.

3

Rozdrobíme do omáčky kostku masoxu a zamícháme.

4

Jakmile jsou houby měkké, rozmícháme mouku ve smetaně a vlijeme směs do omáčky a mírně povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept