Recept

Zeleninová polévka jemná s vejci

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 39105
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

100 g Cibule
300 g Kedlubna
40 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká
300 g Mrkev kořen
15 g Pažitka
2 g Pepř černý mletý
300 g Petržel kořen
1 ks Polévkové kostky Vitana
5 g Sůl
2 ks Vejce slepičí
1200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 245 kcal
Kilojoule 1 027kJ
7% Sacharidy 25 g
16% Tuky 12 g
32% Sodík 631 mg
17% Bílkoviny 9 g

Zeleninová polévka jemná s vejci postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou petržel, mrkev a kedlubnu nastrouháme na středním struhadle, cibuli nakrájíme nadrobno, pažitku posekáme najemno.

2

V hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, necháme zesklovatět a přidáme strouhanou zeleninu. Krátce orestujeme, zasypeme moukou, opražíme, zalijeme vodou, přidáme bujón v kostce a povaříme. Podle chuti osolíme, opepříme, přilijeme rozkvedlaná vejce, rychle rozmícháme, přidáme pažitku, necháme projít varem a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept