Pečený kapr po cikánsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečený kapr po cikánsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39107 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
40 ml | Citronová šťáva |
1000 g | Kapr obecný |
100 g | Klobása Dunajská |
20 g | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
20 g | Paprika mletá sladká |
200 g | Paprika zelená |
100 g | Petržel kořen |
100 g | Slanina vepřová |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 188,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 89,7mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Citronová šťáva, Kapr obecný, Paprika mletá sladká, Paprika zelená, Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Máslo čerstvé, Mrkev kořen mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečený kapr po cikánsku postup přípravy receptu:
1 | Filety z kapra nasolíme, pokapeme citronem a necháme na tácu uležet. Mezitím si připravíme zeleninu, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka, ostatní zeleninu na slabé proužky. Porce kapra rozložíme na tenké plátky másla na dně pekáče, na kapra rozložíme kolečka cibule a na vršek poklademe zeleninu a klobásu na kolečka. Poprášíme paprikou, posolíme a posypeme kostičkami slaniny. Pečeme 30 minut ve středně vyhřáté troubě. |