Cibulová polévka s koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulová polévka s koprem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 39109 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
250 g | Cibule |
20 g | Cibulka jarní |
20 g | Kopr čerstvý |
30 g | Máslo čerstvé |
120 ml | Mléko polotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
2 špetka | Muškátový oříšek |
2 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 104,6mg |
Draslík | 157,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 545,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cibulka jarní, Kopr čerstvý, Muškátový oříšek, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulová polévka s koprem postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce nalijeme vodu, vložíme do ní celé oloupané cibule, přivedeme k varu, osolíme, opepříme a uvaříme doměkka. |
2 | Mezitím z másla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku. Cibuli vyndáme, propasírujeme přes sítko zpátky do vývaru, přidáme jíšku, dobře promícháme, povaříme, přidáme trochu strouhaného muškátového oříšku, posekaný kopr a odstavíme. V mléce rozkvedláme žloutek a přimícháme do polévky. Již nevaříme. |
3 | Porce polévky v talířích posypeme jemně pokrájenou jarní cibulkou. |