Recept

Cibulová polévka slovenská

  • Slovensko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 39112
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

160 g Chléb celozrnný žitný
120 g Cibule
120 g Cibule červená
40 g Mouka pšeničná hladká
40 ml Olej rostlinný
15 g Pažitka
2 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
1200 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 380 kcal
Kilojoule 1 591kJ
10% Sacharidy 37 g
28% Tuky 21 g
90% Sodík 2 g
29% Bílkoviny 16 g

Cibulová polévka slovenská postup přípravy receptu:

1

Žlutou a červenou cibuli oloupeme, 2/3 nakrájíme nadrobno, 1/3 na plátky a rozebereme na kroužky. Drobně pokrájenou cibuli spolu promícháme.

2

V hrnci rozpálíme olej, přisypeme 1/3 cibule, osmahneme, přidáme mouku, usmažíme cibulovou jíšku, zalijeme vývarem a provaříme. Přidáme zbylou 1/3 drobně pokrájené cibule, povaříme 8 minut, přisypeme posekanou pažitku, osolíme, opepříme, necháme projít varem a odstavíme.

3

Do talířů natrháme na malé kousky starší chléb, přidáme kroužky žluté a červené cibule a zalijeme horkou polévkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept