Cibulová polévka slovenská - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulová polévka slovenská
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 39112 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
160 g | Chléb celozrnný žitný |
120 g | Cibule |
120 g | Cibule červená |
40 g | Mouka pšeničná hladká |
40 ml | Olej rostlinný |
15 g | Pažitka |
2 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
1200 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 166,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný žitný, Cibule, Olej rostlinný, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulová polévka slovenská postup přípravy receptu:
1 | Žlutou a červenou cibuli oloupeme, 2/3 nakrájíme nadrobno, 1/3 na plátky a rozebereme na kroužky. Drobně pokrájenou cibuli spolu promícháme. |
2 | V hrnci rozpálíme olej, přisypeme 1/3 cibule, osmahneme, přidáme mouku, usmažíme cibulovou jíšku, zalijeme vývarem a provaříme. Přidáme zbylou 1/3 drobně pokrájené cibule, povaříme 8 minut, přisypeme posekanou pažitku, osolíme, opepříme, necháme projít varem a odstavíme. |
3 | Do talířů natrháme na malé kousky starší chléb, přidáme kroužky žluté a červené cibule a zalijeme horkou polévkou. |