Jednoduchý recept

Pečené filety z mořského okouníka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 39115

Ingredience

150 g Anglická slanina
4 ks Cibule
1,5 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
2 kávová lžička Kmín drcený
600 g Okouník mořský
2 polévková lžíce Olej chilli
4 kávová lžička Pepř 4 barev
1,5 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
1,5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
2 kávová lžička Sůl
1,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 445 kcal
Kilojoule 1 863kJ
7% Sacharidy 25 g
28% Tuky 21 g
41% Sodík 828 mg
63% Bílkoviny 36 g

Pečené filety z mořského okouníka postup přípravy receptu:

1

Čtyři filety z mořského okouníka omyjeme a osušíme. Filety pokapeme citronovou šťávou, potřeme plnotučnou hořčicí, osolíme a posypeme drceným kmínem a pepřem 4 barev. Snítky rozmarýnu, tymiánu a petrželky omyjeme a vodu setřepeme. Rajčata omyjeme a pokrájíme na kolečka. Cibuli s česnekem očistíme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na tenké plátky.

2

Připravíme 4 archy alobalu. Pod každou porci alobal potřeme chilli olejem, na omaštěnou část položíme plátek ryby, obložíme snítkami bylinek (od každé bylinky 1 kus malé snítky), plátky rajčat, cibule a česneku. Úplně navrch ryby položíme 3 - 4 plátky slaniny. Alobal s rybou zabalíme tak, že konce 2 - 3 x zahneme - "zafilcujeme", aby nemohla uniknout šťáva.

3

Zabalené filety poskládáme na pekáč a dáme do předem vyhřáté trouby péct.

4

Pečeme při 200°C přibližně 20 minut.

5

Upečené porce podáváme na alobalu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept