Pečené filety z mořského okouníka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené filety z mořského okouníka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 39115 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
4 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
1,5 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
2 kávová lžička | Kmín drcený |
600 g | Okouník mořský |
2 polévková lžíce | Olej chilli |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
1,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1,5 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
2 kávová lžička | Sůl |
1,5 polévková lžíce | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 88,5mg |
Draslík | 940,2mg |
Vláknina | 22g |
Vitamín A | 16,3mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,2mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Kmín drcený, Okouník mořský, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice plnotučná, Olej chilli, Pepř 4 barev, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené filety z mořského okouníka postup přípravy receptu:
1 | Čtyři filety z mořského okouníka omyjeme a osušíme. Filety pokapeme citronovou šťávou, potřeme plnotučnou hořčicí, osolíme a posypeme drceným kmínem a pepřem 4 barev. Snítky rozmarýnu, tymiánu a petrželky omyjeme a vodu setřepeme. Rajčata omyjeme a pokrájíme na kolečka. Cibuli s česnekem očistíme a nakrájíme na plátky. Slaninu nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Připravíme 4 archy alobalu. Pod každou porci alobal potřeme chilli olejem, na omaštěnou část položíme plátek ryby, obložíme snítkami bylinek (od každé bylinky 1 kus malé snítky), plátky rajčat, cibule a česneku. Úplně navrch ryby položíme 3 - 4 plátky slaniny. Alobal s rybou zabalíme tak, že konce 2 - 3 x zahneme - "zafilcujeme", aby nemohla uniknout šťáva. |
3 | Zabalené filety poskládáme na pekáč a dáme do předem vyhřáté trouby péct. |
4 | Pečeme při 200°C přibližně 20 minut. |
5 | Upečené porce podáváme na alobalu. |