Candát zapečený se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát zapečený se sýrem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39117 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
700 g | Candát obecný |
2 ks | Cibule |
30 ml | Citronová šťáva |
50 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Smetana 12% (konzumní) |
9 g | Sůl |
100 g | Sýr Ementál (Primátor) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 57,5mg |
Draslík | 82,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,2mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 65,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Máslo čerstvé, Smetana 12% (konzumní), Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát zapečený se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Candáta očistíme, pokapeme citronem a osolíme. Necháme asi 1 hodinu uležet. Poté ho asi 10 minut vaříme namírno v osolené vodě. Uvařenou rybu stáhneme z kůže, zbavíme páteře a kostí a rozpůlíme. Půlky vložíme do máslem vymazaného pekáče, hustě posypeme kolečky cibule, zalijeme rozpuštěným zbytkem másla a dáme péct do středně vyhřáté trouby. Když cibule začne růžovět a změkne, zasypeme nastrouhaným ementálem a zalijeme smetanou a dáme dál zapékat ještě na 15 minut. |
Poznámka
1 hod. na uležení ryby.