Jednoduchý recept

Šunka s medovo-hořčičnou kůrčičkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 39120

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr třtinový
1 polévková lžíce Hořčičné semínko
3 polévková lžíce Med včelí
1,5 kg Šunka od kosti

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 288 kcal
Kilojoule 1 203kJ
2% Sacharidy 8 g
26% Tuky 19 g
80% Sodík 2 g
38% Bílkoviny 21 g

Šunka s medovo-hořčičnou kůrčičkou postup přípravy receptu:

1

Do velkého hrnce postavíme pařáček s položenou šunkou od kosti, přilijeme vodu, aby se nedotýkala masa a přikryjeme pokličkou. Mírně vaříme asi 1 hodinu, šunka bude křehká, ale zachová si veškerou chuť díky vaření v páře. Nožem nařízneme kůžičku šunky do kosočtverců.

2

Z medu a cukru připravíme směs, nebude-li tekutá, zředíme ji horkou vodou. Přelijeme jí připravenou šunku, posypeme hořčičným semínkem a vložíme do trouby předehřáté na 180°C. Krátce zapečeme, aby povrch zkaramelizoval a kůže se hezky vypekla.

Poznámka

Neseženeme-li šunku "od kosti" můžeme upéct běžné uzené vepřové kolínko. Nenapařujeme jej, ale povaříme s mrkví, cibulí, kouskem skořice, plátkem biopomeranče (i s kůrou) a tymiánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept