Šunka s medovo-hořčičnou kůrčičkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Šunka s medovo-hořčičnou kůrčičkou
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 39120 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
1 polévková lžíce | Hořčičné semínko |
3 polévková lžíce | Med včelí |
1,5 kg | Šunka od kosti |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 81,0mg |
Draslík | 311,7mg |
Vláknina | 292,4mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový, Hořčičné semínko, Med včelí, Šunka od kosti mají zadané všechny známé hodnoty.
Šunka s medovo-hořčičnou kůrčičkou postup přípravy receptu:
1 | Do velkého hrnce postavíme pařáček s položenou šunkou od kosti, přilijeme vodu, aby se nedotýkala masa a přikryjeme pokličkou. Mírně vaříme asi 1 hodinu, šunka bude křehká, ale zachová si veškerou chuť díky vaření v páře. Nožem nařízneme kůžičku šunky do kosočtverců. |
2 | Z medu a cukru připravíme směs, nebude-li tekutá, zředíme ji horkou vodou. Přelijeme jí připravenou šunku, posypeme hořčičným semínkem a vložíme do trouby předehřáté na 180°C. Krátce zapečeme, aby povrch zkaramelizoval a kůže se hezky vypekla. |
Poznámka
Neseženeme-li šunku "od kosti" můžeme upéct běžné uzené vepřové kolínko. Nenapařujeme jej, ale povaříme s mrkví, cibulí, kouskem skořice, plátkem biopomeranče (i s kůrou) a tymiánem.