Lahodné lososové filety s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lahodné lososové filety s hříbky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 39122 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Brambory |
700 g | Filety z lososa atlantického |
800 g | Hříbky čerstvé |
1 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
0,5 kávová lžička | Majoránka čerstvá |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej chilli |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř bílý |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
2,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
1,5 kávová lžička | Sůl mořská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 86,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hříbky čerstvé, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maizena - kukuřičný škrob, Majoránka čerstvá, Máslo čerstvé, Olej chilli, Olej olivový, Petržel kudrnka, Smetana 33% (šlehačka), Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Filety z lososa atlantického nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Lahodné lososové filety s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Filety z lososa omyjeme a osušíme. Rybu osolíme a posypeme bílým pepřem. Oloupeme 1 velkou bramboru, omyjeme ji a jemně nastrouháme do misky. Omyjeme čerstvou majoránku a snítku petrželky kudrnky. Lístky z majoránky otrháme a drobně posekáme. Petrželku odložíme na ozdobu. K nastrouhané bramboře přidáme 2-3 špetky soli a majoránku s 1 lžičkou maizeny. Promícháme a vytvořené těstíčko rozetřeme na 1 stranu lososových filetů. Očištěné a omyté hříbky osušíme a pokrájíme na plátky silné 2-3 mm. Pórek omyjeme, nakrájíme bílou část na tenká kolečka a zelenou část na tenké nudličky. |
2 | V zapékací míse si rozpálíme 2 lžíce másla s olejem. Filety položíme na rozpálený omastek potřenou bramborovou stranou. Smažíme je dozlatova z každé strany přibližně 2-3 minuty. Pak zapékací mísu s rybou dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme 10 minut při 180°C. |
3 | V pánvi si rozpálíme 1 lžíci másla a 1 lžíci chilli oleje. Na něm zprudka restujeme hříbky dozlatova. Restujeme je přibližně 2-3 minuty. Potom je osolíme mořskou solí a odstavíme z plotny. |
4 | Smetanu vyšleháme na tuhou šlehačku a patrně ji zamícháme k hříbkům. |
5 | Porce lososa dáme na teplé talíře, ozdobíme je lístky petrželky, přidáme k nim hříbky se šlehačkou a podáváme. |