Jednoduchý recept

Thajské krevety

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (52%)
ID receptu: 39123

Ingredience

1 ks Chilli paprička
0,5 hrst Citronová tráva
1 kávová lžička Kmín římský
600 g Krevety tygří
1 polévková lžíce Olej olivový
2 kávová lžička Omáčka rybí
0,5 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Zázvor mletý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 158 kcal
Kilojoule 659kJ
1% Sacharidy 5 g
4% Tuky 3 g
11% Sodík 215 mg
48% Bílkoviny 27 g

Thajské krevety postup přípravy receptu:

1

Do misky dáme očištěné krevety (bez hlav, krunýře, ale s ocáskem), přidáme k nim marinádu.

2

Marinádu vytvoříme z 1 velké čerstvé chilli papričky bez semen, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžiček thajské rybí omáčky nebo sójové omáčky, 2 velkých stroužků česneku, 2 lžiček mletého zázvoru, 1 lžičky římského kmínu a soli. Po 5 minutách krevety napícháme na kovové jehlice a položíme na stonky citronové trávy do středu grilu. Marinované krevety grilujeme z každé strany 2-3 minuty až zrůžoví a zezlátnou.

Poznámka

V případě nepříznivého počasí můžeme krevety opéct na grilovací pánvi. Musíme ale dávat pozor, abychom je nepřepekli a nebyly gumové. Použijeme-li krevety předvařené, spařené nebo jinak tepelně upravené (mají růžovou barvu), stačí necelá 1 minuta na opékání z každé strany. Syrové krevety jsou šedivé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept