Thajské krevety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajské krevety
Thajské krevety
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | kvapil |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (57%) |
ID receptu: | 39123 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
0,5 hrst | Citronová tráva |
1 kávová lžička | Kmín římský |
600 g | Krevety tygří |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 kávová lžička | Omáčka rybí |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 87,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citronová tráva, Kmín římský, Omáčka rybí, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajské krevety postup přípravy receptu:
1 | Do misky dáme očištěné krevety (bez hlav, krunýře, ale s ocáskem), přidáme k nim marinádu. |
2 | Marinádu vytvoříme z 1 velké čerstvé chilli papričky bez semen, 1 lžíce olivového oleje, 2 lžiček thajské rybí omáčky nebo sójové omáčky, 2 velkých stroužků česneku, 2 lžiček mletého zázvoru, 1 lžičky římského kmínu a soli. Po 5 minutách krevety napícháme na kovové jehlice a položíme na stonky citronové trávy do středu grilu. Marinované krevety grilujeme z každé strany 2-3 minuty až zrůžoví a zezlátnou. |
Poznámka
V případě nepříznivého počasí můžeme krevety opéct na grilovací pánvi. Musíme ale dávat pozor, abychom je nepřepekli a nebyly gumové. Použijeme-li krevety předvařené, spařené nebo jinak tepelně upravené (mají růžovou barvu), stačí necelá 1 minuta na opékání z každé strany. Syrové krevety jsou šedivé.